Hvem har lavet Fortnite?

hvem har lavet fortnite

Indhold

Fortnite er et af de mest spillede og omtalte computerspil i verden. Det er et spil, hvor op til 100 spillere kæmper mod hinanden på en ø, der bliver mindre og mindre, indtil kun én vinder står tilbage. Spillet har også andre tilstande, hvor man kan samarbejde med andre spillere om at bygge baser, bekæmpe zombier og udføre missioner. Men hvem har egentlig lavet Fortnite? Og hvordan blev det så stort?

Epic Games: Fra lille firma til stor succes

Fortnite blev udviklet af et amerikansk firma ved navn Epic Games. Epic Games blev grundlagt i 1991 af Tim Sweeney og Mark Rein. Firmaet startede som en lille virksomhed, der lavede spil til pc’er, men voksede sig hurtigt større og blev kendt for at lave spilmotoren Unreal Engine, som mange andre spiludviklere bruger til at skabe deres egne spil. Epic Games har også lavet nogle succesfulde spilserier som Unreal Tournament, Gears of War og Infinity Blade.

epic games har lavet fortnite

Fortnite: Save the World: Et spil med overlevelse og byggeri

Fortnite begyndte som et projekt i 2011, da Epic Games ville lave et spil, der kombinerede elementer af overlevelse, byggeri og skydning. Spillet var inspireret af andre populære spil som Minecraft og Left 4 Dead. Spillet skulle oprindeligt hedde Fortnite: Save the World og være et samarbejdsspil, hvor fire spillere skulle bygge baser om dagen og forsvare dem mod zombier om natten. Spillet blev annonceret i 2011, men blev udskudt flere gange på grund af tekniske problemer og ændringer i designet.

Fortnite: Battle Royale: Et spil med kamp og konkurrence

I 2017 blev Fortnite endelig udgivet som et betalt spil i Early Access. Men samme år skete der noget, der ændrede alt for Epic Games. Et andet spil ved navn PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) blev et kæmpe hit på markedet. PUBG var et såkaldt battle royale-spil, hvor 100 spillere blev kastet ned på en ø med intet andet end deres tøj på kroppen. Spillerne skulle så finde våben og udstyr og kæmpe mod hinanden, indtil kun én overlevede. PUBG var et nyt og spændende koncept, der tiltrak millioner af spillere verden over.

Epic Games så potentialet i battle royale-genren og besluttede sig for at lave deres egen version af det. De tog nogle af de bedste elementer fra Fortnite: Save the World, som byggeriet og den farverige grafik, og tilføjede dem til en ny gratis tilstand kaldet Fortnite: Battle Royale. Denne tilstand blev udgivet i september 2017 som en konkurrent til PUBG. Men Epic Games gjorde mere end bare at kopiere PUBG. De forbedrede også spiloplevelsen ved at tilføje nye funktioner som køretøjer, flyvende busser, dansebevægelser og sæsonbestemte begivenheder. De gjorde også spillet mere tilgængeligt ved at udgive det på flere platforme som pc, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, iOS og Android.

Fortnite: Et fænomen i spilverdenen

Fortnite: Battle Royale blev hurtigt et fænomen. Spillet fik over 10 millioner spillere på bare to uger og over 200 millioner spillere på et år. Spillet blev også et kulturelt fænomen, der blev omtalt i medierne, spillet af berømtheder og streamet af professionelle gamere. Spillet blev også en stor indtægtskilde for Epic Games, der tjente milliarder af kroner på at sælge virtuel valuta (kaldet V-Bucks), som spillere kunne bruge til at købe nye kostumer, våben og dansebevægelser i spillet.

Fortnite er stadig et af de mest populære spil i verden i dag. Spillet har fået flere opdateringer, der har tilføjet nye kort, våben, tilstande og historier til spillet. Spillet har også lavet samarbejder med andre kendte mærker som Marvel, Star Wars, DC og Stranger Things. Spillet har også afholdt virtuelle koncerter med kunstnere som Marshmello, Travis Scott og Ariana Grande. Spillet har også været involveret i nogle kontroverser, som da det blev fjernet fra App Store og Google Play på grund af en strid med Apple og Google om betalingspolitikker.

Fortnite er et spil, der har ændret spilindustrien og spilkulturen. Det er et spil, der er lavet af et firma, der startede som en lille drøm og blev til en stor succes. Det er et spil, der er elsket af millioner af spillere verden over. Det er et spil, der er lavet af Epic Games.

Relateret Artikler