Medvirkende i badehotellet – Se skuespillere bag den populære tv-serie

Medvirkende i badehotellet

Indhold

Badehotellet er en dansk tv-serie, der har vundet mange seeres hjerter med sin charmerende blanding af humor, kærlighed, historie og drama.

Serien foregår på et idyllisk badehotel i Skagen i 1920’erne og 1930’erne, hvor velhavende familier fra København kommer og tilbringer deres somre.

Serien følger både de ansatte og gæsterne på hotellet og deres indbyrdes forhold igennem historiske perioder såsom Wall Street-krakket og begyndelsen på 2. verdenskrig, hvor Danmark var besat.

Bag den succesfulde serie står et talentfuldt hold af danske skuespillere, der bringer karaktererne til live med deres imponerende præstationer.

Hver skuespiller har sin egen unikke måde at fortolke karaktererne på, og det er denne mangfoldighed, der gør serien så spændende at se.

I denne artikel vil vi præsentere nogle af de mest kendte skuespillere i badehotellet, og fortælle lidt om deres roller, baggrunde og karrierer.

Amalie Dollerup – Amanda Madsen/Frijs/Berggren

Amalie Dollerup spiller rollen som Amanda, en ung og smuk kvinde, der er gift med den rige grosserer Georg Madsen. Amanda er en romantisk og eventyrlysten sjæl, der elsker at danse, synge og more sig.

Hun har dog også en alvorlig side, og hun kæmper for at finde sin plads i et ægteskab, der er præget af utroskab, løgne og hemmeligheder. 

Amanda udvikler et særligt venskab med Fie, en af tjenestepigerne på hotellet, og de to støtter hinanden igennem mange udfordringer.

Amalie Dollerup er en af Danmarks mest populære skuespillere, og hun har medvirket i mange film og tv-serier, såsom Krummerne, Anja og Viktor, Lykke, Borgen og Rita.

Hun er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2007, og hun har også spillet på flere teatre, bl.a. Det Kongelige Teater, Folketeatret og Østre Gasværk Teater. 

Hun er gift med skuespilleren Andreas Jebro, som hun mødte under optagelserne til Badehotellet.

Amalie Dollerup som Amanda Madsen badehotellet

Lars Ranthe – Georg Madsen

Lars Ranthe spiller rollen som Georg Madsen, en succesfuld og magtfuld grosserer, der er gift med Amanda. Georg er en forretningsmand, der har tjent en formue på at handle med kaffe, kakao og sukker. Han er en charmerende og karismatisk mand, der nyder at leve det gode liv på badehotellet.

Han er dog også en utro og manipulerende ægtemand, der har flere affærer, bl.a. med den gifte fru Frigh. Georg har også en hemmelig fortid, som han forsøger at skjule for sin familie og omverdenen.

Lars Ranthe er en af Danmarks mest anerkendte skuespillere, og han har medvirket i mange film og tv-serier, såsom Blinkende Lygter, Adams Æbler, Klovn, Dicte, Arvingerne og Forhøret.

Han er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1995, og han har også spillet på flere teatre, bl.a. Det Danske Teater, Betty Nansen Teatret og Aalborg Teater.

Rosalinde Mynster – Fie Kjær/Enevoldsen

Rosalinde Mynster spiller rollen som Fie, en frisk og eventyrlysten tjenestepige på hotellet.

Fie er en af de mest populære karakterer i serien, og hun er elsket af både gæster og ansatte for sin søde og sjove personlighed. Fie drømmer om at rejse ud i verden og opleve nye ting, men hun er også loyal og hjælpsom over for sine venner på hotellet. Fie forelsker sig i den unge og flotte Edward, som er søn af en af gæsterne, men deres kærlighed møder mange forhindringer, bl.a. hans forlovelse med en anden kvinde.

Rosalinde Mynster er en af Danmarks mest lovende skuespillere, og hun har medvirket i flere film og tv-serier, såsom Cirkusrevyen, Sommer, Borgen, Broen og Norskov.

Hun er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2011, og hun har også spillet på flere teatre, bl.a. Aarhus Teater, Det Kongelige Teater og Grønnegårds Teatret.

Bodil Jørgensen – Molly Andersen

Bodil Jørgensen spiller rollen som Molly Andersen, en energisk og lidt skør gæst på hotellet. Molly er gift med Julius, som er hotellets jæger, og de to har et stormfuldt og humoristisk forhold.

Molly er en livsglad og nysgerrig kvinde, der elsker at blande sig i alt, hvad der sker på hotellet. Hun er også en god ven og rådgiver for de andre gæster, især Amanda, som hun har et særligt bånd med. Molly er en af de mest farverige og morsomme karakterer i serien.

Bodil Jørgensen er en af Danmarks mest erfarne og prisbelønnede skuespillere, og hun har medvirket i utallige film og tv-serier, såsom Idioterne, Den eneste ene, Hvidsten Gruppen, Badehotellet, Rita og Sygeplejeskolen.

Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 1987, og hun har også spillet på flere teatre, bl.a. Det Kongelige Teater, Nørrebros Teater og Østre Gasværk Teater. Hun har vundet flere priser for sit skuespil, bl.a. tre Robert, to Bodil og en Reumert.

Jens Jacob Tychsen – Edward Weyse

Jens Jacob Tychsen spiller rollen som Edward Weyse, en berømt og talentfuld operasanger, der er en fast gæst på hotellet. Edward er en charmerende og selvsikker mand, der nyder at underholde de andre gæster med sin sang og sit klaverspil.

Han er også en flittig damebedårer, der har et godt øje til de unge og smukke kvinder på hotellet. Edward har dog også en sårbar side, og han kæmper med at holde fast i sin karriere og sit rygte i en omskiftelig tid.

Jens Jacob Tychsen er en af Danmarks mest alsidige skuespillere, og han har medvirket i mange film og tv-serier, såsom Blinkende Lygter, Flammen & Citronen, Borgen, 1864 og Herrens Veje.

Han er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1999, og han har også spillet på flere teatre, bl.a. Aarhus Teater, Det Kongelige Teater og Østre Gasværk Teater. Han har vundet en Robert for sin rolle i filmen Flammen & Citronen.

Anne Louise Hassing – Ditte Frigh

Anne Louise Hassing spiller rollen som Ditte Frigh, en elegant og velhavende kvinde, der er gift med den rige bankdirektør Philip Frigh.

Ditte er en sofistikeret og intelligent kvinde, der har en stor interesse for kunst og kultur. Hun er dog også en utro og manipulerende kone, der har en hemmelig affære med Georg Madsen.

Ditte er en af de mest intrigante og spændende karakterer i serien.

Anne Louise Hassing er en af Danmarks mest respekterede skuespillere, og hun har medvirket i mange film og tv-serier, såsom Festen, Mifunes sidste sang, Nikolaj og Julie, Krøniken og Arvingerne.

Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 1993, og hun har også spillet på flere teatre, bl.a. Det Kongelige Teater, Betty Nansen Teatret og Aveny-T.

Hun har vundet flere priser for sit skuespil, bl.a. en Robert, en Bodil og en Reumert.

Ulf Pilgaard – Julius Andersen

Ulf Pilgaard spiller rollen som Julius Andersen, en munter og snedig jæger, der er gift med Molly. Julius er en af de mest humoristiske og underholdende karakterer i serien, og han har altid en sjov bemærkning eller en spøgefuld historie på lager.

Julius er en godmodig og hjertevarm mand, der elsker sin kone, selvom de ofte skændes. Julius er også en dygtig jæger, der sørger for at hotellet har friskt kød og fjerkræ.

Ulf Pilgaard er en af Danmarks mest legendariske skuespillere, og han har medvirket i utallige film, tv-serier, revyer og shows, såsom Olsen-banden, Matador, Cirkusrevyen, Far til fire og Klovn.

Han er uddannet fra Statens Teaterskole i 1966, og han har også spillet på flere teatre, bl.a. Det Kongelige Teater, Folketeatret og ABC Teatret.

Han har vundet flere priser for sit skuespil, bl.a. en Robert, en Bodil og en Æres-Bodil.

Merete Mærkedahl – Otilia

Merete Mærkedahl spiller rollen som Otilia, en loyal og hårdtarbejdende tjenestepige på hotellet.

Otilia er en af de mest sympatiske og rørende karakterer i serien, og hun har en stor omsorg for de andre ansatte og gæsterne på hotellet.

Otilia er en stille og beskeden kvinde, der har et godt hjerte og en stærk vilje. Otilia forelsker sig i den søde og rare kok Morten, som hun gifter sig med og får et barn med.

Merete Mærkedahl er en af Danmarks mest talentfulde skuespillere, og hun har medvirket i flere film og tv-serier, såsom En kort en lang, Borgen, Dicte, Rita og Sygeplejeskolen.

Hun er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2002, og hun har også spillet på flere teatre, bl.a. Aarhus Teater, Det Kongelige Teater og Husets Teater.

Hun har vundet en Robert for sin rolle i filmen En kort en lang.

Anders Juul – Morten Enevoldsen

Anders Juul spiller rollen som Morten Enevoldsen, en dygtig og passioneret kok på hotellet. Morten er en af de mest elskelige og charmerende karakterer i serien, og han har en stor passion for madlavning og gastronomi.

Morten er en venlig og imødekommende mand, der har et godt forhold til de andre ansatte og gæsterne på hotellet.

Morten forelsker sig i den søde og flittige tjenestepige Otilia, som han gifter sig med og får et barn med.

Anders Juul er en af Danmarks mest fremadstormende skuespillere, og han har medvirket i flere film og tv-serier, såsom Hvidsten Gruppen, Badehotellet, Rita og Sygeplejeskolen.

Han er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2010, og han har også spillet på flere teatre, bl.a. Aarhus Teater, Det Kongelige Teater og Østre Gasværk Teater.

Han har vundet en Robert for sin rolle i filmen Hvidsten Gruppen.

Andre medvirkende

Udover de ovennævnte skuespillere, er der mange andre dygtige skuespillere, der har medvirket i badehotellet, bl.a.:

 • Cecilie Stenspil som Alice Frigh, Philips datter og Edwards forlovede
 • Mads Wille som Philip Frigh, Dittes mand og en magtfuld bankdirektør
 • Anette Støvelbæk som fru Aurland, en venlig og snaksaglig gæst på hotellet
 • Peter Hesse Overgaard som hr. Aurland, en stille og tålmodig gæst på hotellet
 • Birthe Neumann som fru Andersen, Julius’ mor og en skrap og krævende kvinde
 • Waage Sandø som hr. Andersen, Julius’ far og en mild og eftergivende mand
 • Laura Drasbæk som fru Lindberg, en frisindet og forførende gæst på hotellet
 • Lars Brygmann som hr. Lindberg, en svag og underdanig gæst på hotellet
 • Neel Rønholt som fru Fjeldsø, en ung og gravid gæst på hotellet
 • Kristian Halken som hr. Fjeldsø, en ældre og bekymret gæst på hotellet
 • Jens Sætter-Lassen som Edward Frijs, Amandas søn og en modig og idealistisk mand
 • Lue Dittmann Støvelbæk som Leslie, en engelsk og charmerende gæst på hotellet
 • Alexandre Willaume som Max, en tysk og farlig gæst på hotellet
 • Anne Sofie Espersen som fru Møller, en barsk og bestemt gæst på hotellet
 • Henrik Birch som hr. Møller, en blid og godmodig gæst på hotellet
 • Pernille Højmark som fru Andersen, en snobbet og fordomsfuld gæst på hotellet
 • Ole Boisen som hr. Andersen, en arrogant og nedladende gæst på hotellet
 • Julie Agnete Vang som fru Rosengren, en glad og livlig gæst på hotellet
 • Martin Greis-Rosenthal som hr. Rosengren, en nervøs og usikker gæst på hotellet
 • Lene Maria Christensen som fru Andersen, en klog og handlekraftig gæst på hotellet
 • Peter Gantzler som hr. Andersen, en venlig og hjælpsom gæst på hotellet
 • Laura Kjær som fru Madsen, Georgs datter og en smuk og selvstændig kvinde
 • Benjamin Kitter som hr. Madsen, Georgs søn og en ambitiøs og forretningsdygtig mand
 • Rasmus Bjerg som hr. Salomon, en jødisk og rig gæst på hotellet
 • Ditte Hansen som fru Salomon, en jødisk og kærlig gæst på hotellet
 • Alberte Blichfeldt som fru Enevoldsen, Morten og Otilias datter og en sød og nysgerrig pige
 • Bjarne Henriksen som hr. Fabricius, en politimand og en streng og retfærdig mand
 • Thomas Levin som hr. Bang, en journalist og en nysgerrig og modig mand
 • Marie Askehave som fru Bang, en sygeplejerske og en omsorgsfuld og modig kvinde
 • Ole Dupont som hr. Frijs, Amandas far og en snu og grådig mand
 • Kirsten Olesen som fru Frijs, Amandas mor og en kold og beregnende kvinde
 • Ulla Vejby som fru Madsen, Georgs mor og en stolt og kærlig kvinde
 • Søren Sætter-Lassen som hr. Madsen, Georgs far og en syg og svag mand
 • Lise Baastrup som fru Weyse, Edwards kone og en sur og jaloux kvinde
 • Niels Ellegaard som hr. Weyse, Edwards bror og en sjov og frisk gæst på hotellet

Dette var nogle af de medvirkende i badehotellet, som du kan se eller gense på TV 2 Play.

Hvis du er fan af serien, kan du også glæde dig til den ottende og sidste sæson, som kommer i 2024.

Vi håber, du har nydt denne artikel, og at du har fået et bedre indblik i de dygtige skuespillere bag den populære tv-serie.

Relateret Artikler