Super Smash Bros. Find spillet her

Super Smash Bros

Indhold

Super Smash Bros. er en crossover kampspilserie, der er udgivet af Nintendo. Serien blev skabt af Masahiro Sakurai, der har instrueret hvert spil i serien. Serien er kendt for sit unikke gameplay, der adskiller sig fra traditionelle kampspil, idet målet er at øge skadesmålerne og slå modstanderne ud af scenen i stedet for at tømme livsbjælker.

Spillets historie

Det første Super Smash Bros. blev udgivet i 1999 til Nintendo 64. Spillet havde kun 12 spilbare figurer, der alle var fra forskellige Nintendo-franchiser, såsom Super Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Metroid, Yoshi, Kirby, Star Fox og Pokémon. Spillet var en stor succes, både kommercielt og kritisk, og blev rost for sin originalitet, sjove multiplayer og nostalgiske værdi.

Serien opnåede endnu større succes med udgivelsen af Super Smash Bros. Melee, der blev udgivet i 2001 til GameCube. Spillet havde en meget større figur- og scenekollektion, der inkluderede figurer fra tredjepartsfranchiser som Sonic the Hedgehog og Metal Gear Solid. Spillet havde også flere spiltilstande, genstande, trofæer og andre funktioner, der gjorde det til et af de mest omfattende og polerede spil i genren. Spillet blev det bedst sælgende spil på GameCube og et af de mest populære spil i den konkurrencedygtige scene.

Det tredje spil, Super Smash Bros. Brawl, blev udgivet i 2008 til Wii. Spillet havde endnu flere figurer og scener, herunder tredjepartsfigurer som Solid Snake, Sonic the Hedgehog og Mega Man. Spillet introducerede også en eventyrtilstand kaldet The Subspace Emissary, der havde en original historie med filmsekvenser og platformselementer. Spillet havde også en onlinefunktion, der gjorde det muligt for spillere at kæmpe mod hinanden over internettet. Spillet blev det bedst sælgende spil på Wii og et af de mest solgte spil nogensinde.

Det fjerde spil, Super Smash Bros. for Nintendo 3DS og Wii U, blev udgivet i 2014 til Nintendo 3DS og Wii U, henholdsvis. Spillet var det første i serien, der blev udgivet til en håndholdt konsol, og havde nogle eksklusive funktioner for hver version, såsom forskellige scener, spiltilstande og trofæer. Spillet havde også flere nye figurer, såsom Rosalina, Little Mac, Villager, Wii Fit Trainer, Pac-Man, Shulk, Ryu, Cloud, Bayonetta og Corrin. Spillet havde også en forbedret onlinefunktion, der gjorde det muligt for spillere at kæmpe i forskellige tilstande, såsom For Fun, For Glory og Tournament. Spillet blev meget godt modtaget af både fans og kritikere, og blev et af de mest solgte spil på begge konsoller.

historien bag Super Smash Bros

Super Smash Bros gameplay

Gameplayet i Super Smash Bros. serien er meget anderledes end mange andre kampspil. I stedet for at vinde ved at tømme en modstanders livsbjælke, skal spillerne forsøge at slå deres modstandere ud af scenen og ud af grænserne. Figurerne har en skadesmåler, der stiger, når de tager skade, repræsenteret af en procentværdi, der måler op til 999%. Jo højere en figurs procent er, jo mere bliver de slået tilbage af fjendens angreb.

Der er ni spilbare scener i Versus-tilstand, otte baseret på hver af de startende figurer (såsom Princess Peach’s Castle for Mario, Zebes for Samus og Sector Z for Fox) og den oplåselige Mushroom Kingdom, baseret på motiver fra det originale Super Mario Bros., der endda indeholder originale sprites og den originale version af Overworld-temaet fra det spil.

Spillerne kan vælge mellem forskellige spiltilstande, såsom Classic Mode, Adventure Mode, Multi Man Melee (i form af Century, All-star og Cruel Smash) og selvfølgelig det klassiske Multiplayer, der byder på flere regler og tilføjelser end nogensinde før. Spillerne kan også tilpasse deres figurer med forskellige genstande, såsom Smash Ball, der giver dem mulighed for at udføre et kraftfuldt Final Smash-angreb, eller Assist Trophy, der kalder en anden figur til at hjælpe dem i kampen.

Spillet understøtter flere kontrolmuligheder, såsom Nintendo GameCube-håndkontroller, Joy-Con eller Nintendo Switch Pro Controller. Spillet har også en onlinefunktion, der gør det muligt for spillere at kæmpe mod andre spillere fra hele verden i forskellige tilstande, såsom Quickplay, Battle Arena og Tournament. Spillerne kan også bruge en app på smartphone eller tablet til at arrangere spilmøder og stemmechatte med hinanden.

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate

Den nyeste udgave af Super Smash Bros. er Super Smash Bros. Ultimate, der blev udgivet i 2018 til Nintendo Switch. Spillet er det største og mest ambitiøse i serien, da det indeholder hver eneste figur, der nogensinde har været med i serien, samt flere nye figurer, der gør det til et af de største crossover-events i spilhistorien. Spillet har over 70 spilbare figurer, herunder nye figurer som Inkling, Ridley, King K. Rool, Isabelle, Incineroar, Simon, Richter, Joker, Hero, Banjo & Kazooie, Terry, Byleth, Min Min, Steve, Sephiroth, Pyra & Mythra, Kazuya og Sora.

Spillet har også en ny eventyrtilstand kaldet World of Light, hvor spillerne skal kæmpe mod Galeem, en ond troldmand, der har ødelagt verden med en sværm af Master Hands, trællebundet ikoniske figurer og erstattet dem med ånderne – Spirits – fra forskellige spil. Spillerne skal udforske en stor verden, befri de fangetagne figurer, samle og opgradere Spirits, og til sidst konfrontere Galeem og hans håndlanger, Dharkon.

Spillet har også et nyt system kaldet Spirits, der erstatter trofæsystemet fra tidligere spil. Spirits er repræsentationer af figurer fra forskellige spil, der kan bruges til at forbedre ens figur med forskellige egenskaber, såsom hastighed, styrke, forsvar, specielle evner og mere. Der er over 1400 Spirits i spillet, der spænder fra velkendte figurer som Mario, Link og Pikachu til mere obskure figurer som Chibi-Robo, Dr. Wily og Tails. Spirits kan låses op gennem forskellige udfordringer, kaldet Spirit Battles, hvor spillerne skal kæmpe mod en figur, der er tilpasset til at efterligne den pågældende Spirit.

Spillets fremtidige planer

Super Smash Bros. Ultimate er stadig et meget aktivt og populært spil, der har en stor og dedikeret fanbase og en blomstrende konkurrencedygtig scene. Spillet har også fået flere opdateringer og tilføjelser siden lanceringen, såsom nye figurer, scener, genstande, musik, tilstande og mere. Spillet har også en betalt DLC-pakke kaldet Fighters Pass, der giver spillerne adgang til fem nye figurer, hver med en tilhørende scene og musik. Den første Fighters Pass indeholdt Joker, Hero, Banjo & Kazooie, Terry og Byleth.

I januar 2020 annoncerede Sakurai, at der ville komme en anden Fighters Pass blev annonceret i januar 2020, der ville indeholde seks nye figurer, der ville blive udgivet indtil december 2021. Den anden Fighters Pass indeholder Min Min, Steve, Sephiroth, Pyra & Mythra, Kazuya og Sora. Sora, den sidste figur, der blev afsløret i oktober 2021, er hovedpersonen fra Kingdom Hearts-serien, et af de mest efterspurgte figurer blandt fans. Sora bringer med sig en ny scene kaldet Hollow Bastion, der er baseret på et ikonisk sted fra Kingdom Hearts, samt flere musiknumre fra serien.

Sakurai har bekræftet, at Sora er den sidste figur, der vil blive tilføjet til Super Smash Bros. Ultimate, og at der ikke vil være flere Fighters Passes eller DLC-pakker. Han har også sagt, at han ikke ved, om der vil være et nyt Super Smash Bros. spil i fremtiden, eller om han vil være involveret i det, hvis det sker. Han har dog udtrykt sin taknemmelighed over for fansene for deres støtte og kærlighed til serien, og har sagt, at han er stolt af at have skabt et spil, der fejrer spilhistorien og kulturen.

Konklusion

Super Smash Bros. er en af de mest elskede og succesrige spilserier nogensinde, der har underholdt og begejstret millioner af spillere verden over. Serien har bragt sammen figurer fra forskellige spilfranchiser, både fra Nintendo og andre virksomheder, og har skabt et unikt og sjovt gameplay, der appellerer til både casual og hardcore spillere. Serien har også en stor indflydelse på spilindustrien, spilkulturen og spilfællesskabet, da den har inspireret mange andre spil, skabt mange minder og venskaber, og fremmet en sund konkurrenceånd. Super Smash Bros. er mere end bare et spil, det er en hyldest til spil som en kunstform og en passion.

Relateret Artikler