Captain America film rækkefølge: Sådan ser du Captain America i rette rækkefølge

Captain America film rækkefølge

Indhold

Captain America er en af de mest populære superhelte i Marvel Cinematic Universe (MCU), som er en samling af film og tv-serier baseret på Marvels tegneseriekarakterer. Captain America har været med i tre solofilm og flere Avengers-film, hvor han har kæmpet mod skurke som Red Skull, Hydra, Winter Soldier og Thanos. Men hvis du vil se Captain America filmene i den rækkefølge, de foregår i, skal du ikke følge udgivelsesdatoerne, men den kronologiske rækkefølge. I denne artikel vil vi give dig en oversigt over Captain America filmene i kronologisk rækkefølge, så du nemt kan følge med i hans episke eventyr.

Vi har opdelt oversigten i to dele.

Del. 1. En liste over filmene i rækkefølge, så du nemt kan få et overblik over rækkefølgen, både ift. udgivelsesår og MCU kronologi. (No spoilers).

Del 2. Her fortæller vi om filmene i mere detaljer, så du kan få hele historien med. (Spoiler alert!).

Vi starter med del 1 og det komplette overblik over rækkefølgerne.

Captain America film rækkefølge efter udgivelsesår

 • Captain America: The First Avenger (2011)
 • Captain America: The Winter Soldier (2014)
 • Captain America: Civil War (2016)
 • The Falcon and the Winter Soldier (2021)
Captain America film rækkefølge efter udgivelsesår

Captain America film rækkefølge efter MCU kronologi

 • Captain America: The First Avenger (1942-1945)
 • Captain America: The Winter Soldier (2014)
 • Captain America: Civil War (2016)
 • The Falcon and the Winter Soldier (2023)

Alle film Captain America har været medvirkende i

Her er en liste over alle de MCU film, Captain America har været medvirkende i. Filmene er listet efter udgivelsesdato.

 • Captain America: The First Avenger (2011)
 • The Avengers (2012)
 • Captain America: The Winter Soldier (2014)
 • Avengers: Age of Ultron (2015)
 • Captain America: Civil War (2016)
 • Avengers: Infinity War (2018)
 • Avengers: Endgame (2019)
 • The Falcon and the Winter Soldier (2021)

Og nu kommer vi del 2, hvor vi går mere i dybden med rækkefølgende og fimene. DER VIL VÆRE SPOILERS.

Captain America: The First Avenger (2011)

Den første film i Captain America serien foregår under 2. verdenskrig, og følger Steve Rogers, en svag og sygelig ung mand, der drømmer om at tjene sit land i krigen. Han får chancen, da han bliver udvalgt til et hemmeligt eksperiment, der skal gøre ham til en supersoldat. Han får injiceret et serum, der giver ham styrke, udholdenhed og hurtighed, og han bliver udstyret med et skjold lavet af et sjældent metal kaldet vibranium. Han tager navnet Captain America, og kæmper mod nazisternes leder, Red Skull, og hans terrororganisation, Hydra, som har planer om at bruge en magtfuld våben kaldet Tesseract til at erobre verden. Han får hjælp af sin bedste ven, Bucky Barnes, sin kærlighed, Peggy Carter, og sine allierede, Howling Commandos og Howard Stark. Filmen slutter med, at Captain America styrter ned i isen med Tesseract, og bliver frosset i 70 år, indtil han bliver fundet og vækket af S.H.I.E.L.D., en organisation, der beskytter verden mod trusler.

Captain America The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Den anden film i Captain America serien foregår i nutiden, efter begivenhederne i The Avengers, hvor Captain America og hans venner reddede verden fra en alien invasion. Captain America arbejder nu for S.H.I.E.L.D., og udfører missioner sammen med Black Widow, en tidligere russisk spion. Han møder også en ny ven, Falcon, en tidligere soldat, der har et sæt vinger, der gør ham i stand til at flyve. Men snart opdager han, at der er en konspiration inden for S.H.I.E.L.D., som er infiltreret af Hydra, som stadig eksisterer i hemmelighed. Han bliver også konfronteret med en mystisk snigmorder, kaldet Winter Soldier, som viser sig at være hans gamle ven, Bucky, der blev hjernevasket og forvandlet til en cyborg af Hydra. Captain America må kæmpe mod sine tidligere allierede, Nick Fury og Maria Hill, for at stoppe Hydra fra at bruge et projekt kaldet Insight, som skal eliminere potentielle trusler mod deres planer. Han får hjælp af Black Widow, Falcon og en overraskende allieret, Sharon Carter, som er Peggy Carters niece.

Captain America: Civil War (2016)

Den tredje film i Captain America serien er mere en Avengers-film end en solofilm, da den har alle de vigtigste helte fra MCU med i den. Filmen handler om en konflikt mellem Captain America og Iron Man, som er uenige om, hvordan de skal håndtere konsekvenserne af deres handlinger som superhelte. Efter en mission, hvor nogle civile bliver dræbt ved et uheld, bliver der indført en aftale kaldet Sokovia Accords, som skal regulere og overvåge superheltenes aktiviteter. Iron Man støtter aftalen, da han føler sig skyldig over de skader, han har forårsaget, mens Captain America er imod den, da han frygter, at den vil begrænse deres frihed og ansvar. De to helte danner hver deres hold, og de ender med at kæmpe mod hinanden. Captain Americas hold består af Bucky, Falcon, Hawkeye, Ant-Man, Scarlet Witch og Black Panther, mens Iron Mans hold består af Black Widow, War Machine, Vision, Spider-Man og Black Panther. Filmen har også en skurk, kaldet Zemo, som har en personlig hævn mod Avengers, og som manipulerer dem til at kæmpe mod hinanden. Filmen slutter med, at Captain America og Bucky flygter, og efterlader et brev til Iron Man, hvor han undskylder og tilbyder sin hjælp, hvis han nogensinde har brug for det.

The Falcon and the Winter Soldier (2021)

Denne miniserie er ikke en film, men en fortsættelse af Captain America-sagaen, som foregår efter begivenhederne i Avengers: Endgame, hvor Captain America gav sit skjold til Falcon, og rejste tilbage i tiden for at leve et normalt liv med Peggy Carter. Serien følger Falcon og Bucky, som må håndtere konsekvenserne af Captain Americas fravær, og de trusler, der opstår i en verden, der er ændret af Thanos’ fingerknips. De møder en ny gruppe af terrorister, kaldet Flag Smashers, som ønsker at genoprette verden til, hvordan den var før fingerknipsen. De møder også en ny Captain America, kaldet John Walker, som er udvalgt af regeringen til at tage over for Steve Rogers, men som viser sig at være en ustabil og voldelig person. Falcon og Bucky må også konfrontere deres fortid, deres skyld og deres venskab, mens de forsøger at finde ud af, hvad det vil sige at være en helt i den moderne tid.

Captain America film rækkefølge efter MCU kronologi

Konklusion

Captain America filmene er nogle af de bedste og mest spændende film i MCU, som viser en superhelts udvikling fra en svag mand til en legende. Hvis du vil se filmene i den rækkefølge, de foregår i, skal du følge den kronologiske rækkefølge, som vi har givet dig i denne artikel. Du kan også se tv-serien The Falcon and the Winter Soldier, som er en direkte fortsættelse af Captain America-sagaen. Vi håber, du har nydt denne artikel, og at du vil se eller gense Captain America filmene og serien.

Relateret Artikler