Søg
Close this search box.

Spider-Man film rækkefølge: Sådan ser du Spider-Man i rigtige rækkefølge

Spider-Man film rækkefølge

Indhold

Spider-Man er en af de mest populære og elskede superhelte i verden. Han har været med i tegneserier, tv-serier, videospil og selvfølgelig film. Men med så mange film om ham, kan det være svært at holde styr på, hvilken rækkefølge man skal se dem i, og hvordan de hænger sammen. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi gennemgår alle Spider-Man film i kronologisk rækkefølge, så du kan nyde dem i den rigtige sammenhæng.

Guiden er opdelt i to dele.

1. del er bare en liste over rækkefølgen, både ift. udgivelsesår og i MCU kronologi, hvilket er for dig, der bare gerne vil se filmene i rigtige rækkefølge (og uden spoilers).

2. del, går vi lidt mere i dybden med hver film, hvor vi også fortæller, hvilke skuespillere der har spillet Spider-Man, hvilke skurke han har mødt, og hvad du kan forvente af de kommende film om ham (spoiler alert!).

Spider-man film rækkefølge efter udgivelsesår

 • Spider-Man (2002)
 • Spider-Man 2 (2004)
 • Spider-Man 3 (2007)
 • The Amazing Spider-Man (2012)
 • The Amazing Spider-Man 2 (2014)
 • Captain America: Civil War (2016)
 • Spider-Man: Homecoming (2017)
 • Venom (2018)
 • Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)
 • Avengers: Infinity War (2018)
 • Avengers: Endgame (2019)
 • Spider-Man: Far From Home (2019)
 • Venom: Let There Be Carnage (2021)
 • Spider-Man: No Way Home (2021)
 • Morbius (2022)
 • Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)
Spider-man film rækkefølge efter udgivelsesår

Spider-man film rækkefølge efter MCU kronologi

 • Captain America: The First Avenger (2011)
 • Captain America: Civil War (2016)
 • Spider-Man: Homecoming (2017)
 • Avengers: Infinity War (2018)
 • Avengers: Endgame (2019)
 • Spider-Man: Far From Home (2019)
 • Spider-Man: No Way Home (2021)

Spider-Man film fra 1970’erne og 1980’erne

Før vi kommer til de mere kendte Spider-Man film, skal vi lige nævne nogle af de tidligste film om ham, som måske ikke er så velkendte. Disse film var baseret på en tv-serie fra 1970’erne, hvor Spider-Man blev spillet af Nicholas Hammond. Tv-serien havde kun 13 episoder, men nogle af dem blev klippet sammen til spillefilm, som blev vist i biograferne uden for USA. Her er de tre film, som blev lavet på den måde:

 • The Amazing Spider-Man (1977): Denne film var pilotafsnittet til tv-serien, og den introducerede os til Peter Parker, som blev bidt af en radioaktiv edderkop og fik superkræfter. I filmen må han kæmpe mod en mystisk skurk, der kontrollerer sindet hos nogle magtfulde mennesker i byen
 • Spider-Man Strikes Back (1978): Denne film var en sammenklipning af to episoder fra tv-serien, og den handlede om, at nogle studerende stjal plutonium for at udgive sig for terrorister, men blev selv bestjålet af en rigtig terrorist, der ville sprænge New York i luften. Spider-Man måtte stoppe ham, før det var for sent
 • Spider-Man: The Dragon’s Challenge (1981): Denne film var også en sammenklipning af to episoder fra tv-serien, og den handlede om, at Spider-Man måtte hjælpe en gammel ven, der var blevet falsk anklaget for spionage af en kinesisk gangster. Spider-Man måtte rejse til Hong Kong for at finde beviser for hans uskyld

Disse film var ikke særlig succesfulde eller populære, og de blev hurtigt glemt af de fleste. De var heller ikke særlig tro mod tegneserierne, og de havde et lavt budget og dårlige effekter. Men de var de første film, der viste Spider-Man på det store lærred, og de har derfor en vis historisk værdi.

Spider-Man film fra 1970’erne

Spider-Man film fra 2000’erne

I 2000’erne fik Spider-Man en ny chance i biograferne, og denne gang blev det en kæmpe succes. Tre film blev lavet af instruktøren Sam Raimi, og de havde Tobey Maguire i hovedrollen som Spider-Man. Disse film var meget mere tro mod tegneserierne, og de havde et højt budget og gode effekter. De var også meget populære blandt både fans og kritikere, og de tjente milliarder af dollars på verdensplan. Her er de tre film, som udgjorde den første Spider-Man trilogi:

 • Spider-Man (2002): Denne film var en nyfortolkning af Spider-Mans oprindelseshistorie, og den viste, hvordan Peter Parker blev bidt af en genetisk modificeret edderkop og fik superkræfter. I filmen måtte han kæmpe mod sin onkels morder, som var den grønne goblin, spillet af Willem Dafoe. Han måtte også balancere sit dobbeltliv som superhelt og almindelig teenager, og han forelskede sig i sin nabo Mary Jane Watson, spillet af Kirsten Dunst
 • Spider-Man 2 (2004): Denne film var en fortsættelse af den første film, og den viste, hvordan Peter Parker havde svært ved at håndtere sit ansvar som Spider-Man og sit personlige liv. I filmen måtte han kæmpe mod en ny skurk, som var doktor Octopus, spillet af Alfred Molina. Han måtte også vælge mellem sin kærlighed til Mary Jane og sit venskab med Harry Osborn, spillet af James Franco, som var søn af den grønne goblin.
 • Spider-Man 3 (2007): Denne film var den sidste i trilogien, og den viste, hvordan Peter Parker blev påvirket af et sort, levende stof, som gav ham nye kræfter, men også gjorde ham mere arrogant og aggressiv. I filmen måtte han kæmpe mod tre skurke, som var Sandman, spillet af Thomas Haden Church, Venom, spillet af Topher Grace, og en ny grøn goblin, spillet af James Franco. Han måtte også redde sit forhold til Mary Jane, som var i krise.

Disse film var nogle af de mest succesfulde og indflydelsesrige superheltefilm nogensinde, og de satte standarden for mange andre film i genren. De var også nogle af de bedst anmeldte Spider-Man film, især den anden film, som mange anser for at være en af de bedste superheltefilm overhovedet.

Spider-Man film fra 2000’erne

Spider-Man film fra 2010’erne

I 2010’erne blev Spider-Man genstartet igen, og to nye film blev lavet af instruktøren Marc Webb, og de havde Andrew Garfield i hovedrollen som Spider-Man. Disse film var også baseret på tegneserierne, men de havde nogle ændringer og tilføjelser, som skulle gøre dem mere moderne og originale. De var også populære blandt publikum, men de fik mere blandede anmeldelser fra kritikerne. Her er de to film, som udgjorde den anden Spider-Man serie:

 • The Amazing Spider-Man (2012): Denne film var også en nyfortolkning af Spider-Mans oprindelseshistorie, men den havde nogle forskelle fra den første film. I filmen blev Peter Parker bidt af en radioaktiv edderkop, som var skabt af hans forsvundne fars forskning. I filmen måtte han kæmpe mod en ny skurk, som var the Lizard, spillet af Rhys Ifans. Han forelskede sig også i en ny pige, som var Gwen Stacy, spillet af Emma Stone, som var datter af politichefen.
 • The Amazing Spider-Man 2 (2014): Denne film var en fortsættelse af den første film, og den viste, hvordan Peter Parker havde svært ved at holde sit løfte om at holde sig væk fra Gwen Stacy, som var i fare på grund af hans fjender. I filmen måtte han kæmpe mod to nye skurke, som var Electro, spillet af Jamie Foxx, og en ny grøn goblin, spillet af Dane DeHaan. Han måtte også opdage sandheden om sin fars forsvinden og hans forbindelse til Oscorp, som var firmaet bag mange af skurkene.

Disse film var også nogle af de mest indtjenende Spider-Man film, men de var ikke så godt modtaget som de forrige film. Mange kritiserede dem for at have for mange skurke, for at være for mørke og for at være for rodede i deres historier. De var også planlagt til at have flere efterfølgere og spin-off film, som skulle udvide Spider-Man universet, men de blev aflyst, da Sony og Marvel indgik et samarbejde om at bringe Spider-Man ind i Marvel Cinematic Universe (MCU), som er den fælles verden for mange andre superheltefilm.

Spider-Man film fra 2010’erne

Spider-Man film fra 2020’erne

I 2020’erne fik Spider-Man endnu en ny start, og denne gang blev han en del af MCU, hvor han mødte og samarbejdede med andre superhelte som Iron Man, Captain America og Thor. Tre film blev lavet af instruktøren Jon Watts, og de havde Tom Holland i hovedrollen som Spider-Man. Disse film var også inspireret af tegneserierne, men de havde nogle nye elementer og vinkler, som skulle gøre dem friske og spændende. De var også meget populære blandt både fans og kritikere, og de var nogle af de mest succesfulde Spider-Man film nogensinde. Her er de tre film, som udgjorde den tredje Spider-Man serie:

 • Spider-Man: Homecoming (2017): Denne film var ikke en nyfortolkning af Spider-Mans oprindelseshistorie, men den viste, hvordan Peter Parker tilpassede sig sit liv som superhelt, efter han havde mødt Iron Man i filmen Captain America: Civil War. I filmen måtte han kæmpe mod en ny skurk, som var Vulture, spillet af Michael Keaton. Han måtte også håndtere sit skoleliv, sin hemmelige identitet og sit crush på Liz, spillet af Laura Harrier.
 • Spider-Man: Far From Home (2019): Denne film var en fortsættelse af den første film, og den viste, hvordan Peter Parker rejste til Europa på en skolerejse, hvor han blev rekrutteret af Nick Fury til at bekæmpe nogle mystiske væsner, som kaldtes Elementals. I filmen måtte han kæmpe mod en ny skurk, som var Mysterio, spillet af Jake Gyllenhaal. Han måtte også håndtere sin sorg over Iron Mans død i filmen Avengers: Endgame og sin forelskelse i MJ, spillet af Zendaya.
 • Spider-Man: No Way Home (2021): Denne film er den seneste og den mest ventede Spider-Man film, som har premiere i december 2021. Denne film vil vise, hvordan Peter Parker håndterer konsekvenserne af, at hans identitet som Spider-Man blev afsløret for hele verden af Mysterio i den forrige film. I filmen vil han søge hjælp fra Doctor Strange, spillet af Benedict Cumberbatch, for at ændre virkeligheden, men det vil have uforudsete og farlige følger. I filmen vil han også kæmpe mod nogle gamle skurke fra de tidligere Spider-Man film, som vil vende tilbage på grund af et multiversalt kaos. Nogle af disse skurke er den grønne goblin, spillet af Willem Dafoe, doktor Octopus, spillet af Alfred Molina, og Electro, spillet af Jamie Foxx.

Disse film er nogle af de mest ambitiøse og spektakulære Spider-Man film, og de viser, hvordan Spider-Man er blevet en integreret del af MCU, hvor han har interageret med mange andre superhelte og skurke. De viser også, hvordan Spider-Man er vokset og udviklet sig som karakter, og hvordan han har stået over for nye udfordringer og muligheder.

Spider-Man film fra andre universer

Ud over de tre Spider-Man serier, som vi har gennemgået, er der også nogle andre Spider-Man film, som ikke hører til nogen af dem, men som har deres egne universer og versioner af Spider-Man. Disse film er også baseret på tegneserierne, men de har nogle unikke og kreative fortolkninger af Spider-Man og hans verden. Her er nogle af de mest bemærkelsesværdige Spider-Man film fra andre universer:

 • Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018): Denne film er en animeret film, som vandt en Oscar for bedste animerede film. Denne film handler om Miles Morales, spillet af Shameik Moore, som er en teenager, der bliver bidt af en radioaktiv edderkop og får superkræfter. I filmen møder han flere andre Spider-Mænd fra forskellige dimensioner, som er blevet trukket ind i hans verden på grund af en maskine, som er skabt af Kingpin, spillet af Liev Schreiber. Nogle af disse Spider-Mænd er Peter Parker, spillet af Jake Johnson, Gwen Stacy, spillet af Hailee Steinfeld, Spider-Man Noir, spillet af Nicolas Cage, Spider-Ham, spillet af John Mulaney, og Peni Parker, spillet af Kimiko Glenn. I filmen må de arbejde sammen for at stoppe Kingpin og vende tilbage til deres egne verdener.
 • Venom (2018): Denne film er en spin-off film, som handler om Venom, som er en af Spider-Mans mest kendte og farlige fjender. Venom er et sort, levende stof, som kan binde sig til mennesker og give dem superkræfter, men også påvirke deres personlighed. I filmen bliver Venom bundet til Eddie Brock, spillet af Tom Hardy, som er en journalist, der undersøger et firma, som eksperimenterer med rumvæsner, som kaldes symbiotes. I filmen må Eddie og Venom kæmpe mod en anden symbiot, som kaldes Riot, spillet af Riz Ahmed, som vil udslette menneskeheden.
 • Morbius (2022): Denne film er en anden spin-off film, som handler om Morbius, som er en anden af Spider-Mans fjender. Morbius er en videnskabsmand, som lider af en sjælden blodsygdom, som han forsøger at helbrede ved at bruge flagermus-DNA. Men det går galt, og han bliver forvandlet til en vampyr-lignende væsen, som har brug for blod for at overleve. I filmen spilles Morbius af Jared Leto, og han må kæmpe mod både sin egen natur og de mennesker, som vil fange ham.

Disse film er nogle af de mest originale og interessante Spider-Man film, og de viser, hvor mangfoldig og rig Spider-Man universet er. De viser også, hvordan Spider-Man har inspireret mange andre karakterer og historier, som har deres egne fans og fortolkninger.

Afsluttende ord

Spider-Man er en af de mest ikoniske og elskede superhelte i verden, og han har været med i mange film, som har underholdt og imponeret millioner af mennesker. I denne artikel har vi gennemgået alle Spider-Man film i kronologisk rækkefølge, så du kan se dem i den rigtige sammenhæng og få den bedste oplevelse. Vi har også fortalt dig, hvilke skuespillere der har spillet Spider-Man, hvilke skurke han har mødt, og hvad du kan forvente af de kommende film om ham. Vi håber, at du har nydt denne artikel, og at du er klar til at se eller gense nogle af de fantastiske Spider-Man film, som findes derude. Tak fordi du læste med. 😊

Del denne artikel:

Relateret Artikler